keskiviikko 7. toukokuuta 2014

MIHIN TALKOOT OVAT KADONNEET?

Sotien jälkeen rakennettiin lyhyessä ajassa enemmän kuin koskaan aiemmin Suomessa. Uskallan väittää näin, vaikka tarkkaa stastistiikkaa en tunnekaan. Koskaan aiemmin talous ei valtakunnallisella tai yksilötasolla kuitenkaan ole ollut niin huonolla tolalla kuin silloin. Miten uusien kotien rakentamisessa sitten onnistuttiin? Järjestämällä talkoita. Antamalla ja ottamalla vastaan naapuriapua. Työn lomassa nautittiin sosiaalisesta kanssakäymisestä ja tutustuttiin mahdollisesti uusiin naapureihinkin. Mihin tällainen vastavuoroinen auttaminen on kadonnut? 

3 kommenttia:

  1. Ihmiset eivät uskalla kovin herkästi enää pyytää apua. Olen onnistunut pariin otteeseen työmaallani ( www.vanhantalonkorjaaminen.blogspot.com) saamaan porukat kasaan auttamaan. Siis kyläläiset. Ja olen onnistunut. Mutta ei koko ajan voi pyytää. Olen tarjonnut hyvää lammaspataa palkkioksi. JA yhdessäolon riemua.

    VastaaPoista
  2. Löysinpä tänne blogiisi, tosi mukava lukea ajatuksiasi vanhoista taloista ja niiden kunnostamisesta. Vajaa vuosi sitten löysimme metsäkylän navetan kautta siirrettävän hirsikehikon ja kehikko on nyt ollut pari kuukautta pystyssä tontillamme. Olemme nauttineet projektistamme, on mukava pelastaa edes yksi vanha talo uuteen elämään. Yritysideanne on loistava, hienoa, että teette työtä vanhan rakennuskannan pelastamisen eteen!

    VastaaPoista
  3. Hei camoon samat ihmiset haluaa talkooapua jotka jättää kaupungissa loukkaantuneet kadulle.Samat ihmiset verottaa talkoista tai valittaa pimeestä työvoimasta mutta silti käyttää ja pyytää niitä.Niin monta kertaa törmännyt tähän pyydetään apua mutta ei anneta takaisin.Työn puolesta sakotetaan pimeää työvoimaa silti käytetään itse sitä.Olisko tämä se ongelma???? Me ei edes moikata toisille rapussa mites ne muka toisiamme saatas vielä autettua.Esim jollain talo korvessa kuka maksaa talkoo väen majoituksen ja ruuat? Tulee kuluja ilmaisen työvoiman antajalle .HALOO onko järkee???

    VastaaPoista